Гріх – як хвороба Альцгеймера…

by theOleg

Результат пошуку зображень за запитом "альцгеймер"За статистикою одна людина з двадцяти віком більше ніж 65 років має хворобу Альцгеймера. У США станом на 2000 рік близько 1,6% населення, як в цілому, так і в групі 65-74 років, мали хворобу Альцгеймера. У групі 75-84 років цей показник становив уже 19%, а серед громадян, чий вік перевищив 84 роки, поширеність хвороби становила 42%. У менш розвинених країнах поширеність хвороби нижча – в першу чергу через те, що тривалість життя там значно менша.

Є дані, що знання більше ніж однієї мови (і вивчення мов), заняття математикою, шахами та інша розумова діяльність знижують ризик захворювання.

Гріхом, як говорить Біблія, уражені 100 чоловік із 100. В будь-якому віці, з будь-якого соціального статусу, обох статей (я все ще впевнений, що людина має дві статі), з будь-яким матеріальним становищем.

Ознаки, або прояви хвороби Альцгеймера: втрата пам’яті або епізодичність пам’яті, порушення мови, апатія – це та інше в різних ступенях проявляється протягом розвитку захворювання.

Хвороба Альцгеймера уражає мозок, гріх уражає розум. “А що вони не вважали за потрібне мати Бога в пізнанні, видав їх Бог на розум перевернений, щоб чинили непристойне.” – Рим.1:28.

І найбільша трагедія Грішної Людини – вона не впізнає Бога, не бачить Його руку, не прислухається до Його голосу, не розуміє, що є любов, а в чому для неї небезпека. Син Божий, Ісус Христос, прийшов до своїх, і свої Його не прийняли. Не впізнали. Замордували.

Тяжко уявити серце Бога, Який бачить Своє створіння в неймовірно жалюгідному стані – і все далі віддаляється від Нього. Нестерпно навіть думати про таке.

Від хвороби Альцгеймера нема ліків.

Але неймовірна новина полягає в тому, що Христос воскрес. Він переміг смерть, Він переміг гріх, Він переміг всі хвороби. В Ісусі Христі люди мають надію зустрітися, навіть після смерті, впізнати один одного, навіть після Альцгеймера, любити один одного і бачити Бога – залишивши в минулому гріх.

На новій землі під новим небом гріха не буде. Але щоб мати участь в воскресінні з мертвих, щоб жити на новій землі, щоб залишити гріх, потрібен Ісус Христос уже тут і зараз.

Хочете поговорити про це більше? Напишіть – тут або особисто, чи зателефонуйте. Поспілкуюсь з радістю…

You may also like

Коментувати через...