СТОЛІТНЯ ЛАМПА

by theOleg

Найстаріша в світі лампочка знаходиться в місті Лівермор, Каліфорнія. Виготовлена в кінці 19-го століття, і “вкручена” в 1901 році, вона працює досі, споживаючи близько 4 Вт. В молодості вона з’їдала більше енергії – чи то 40, чи то 60 Вт. Ну, скільки там треба на старості…

Лампа освітлює гараж пожежної частини міста, це її четверте місце роботи. За весь час вона не працювали щось біля 20 хв, під час перенесення в ескорті чи не всіх пожежних машин міста, ну і коли світло відключалось – таке і в Штатах, виявляється, стається.

Лампа внесена до Книги рекордів Гіннеса, вона має власний веб-сайт і за нею можна спостерігати в режимі реального часу.

Також про цю лампу було знято ряд сюжетів на національних каналах.

Так, до чого це я… А!..

Кажуть, один із секретів довговічності лампи якраз в тому, що вона працювала постійно – не було вмикань/вимикань, через які стається сильне навантаження на прилад. Вона була ввімкнена практично все своє життя, і її життя реально довге.

Історія цієї лампи присвячується християнам, які “вмикаються” тільки в неділю вранці, “посвітять” трохи духовністю під час співу в церкві, покивають головою під час проповіді, а потім живуть за своїм розумом і слідують власним забаганкам, забувши за спільність з Богом, любов до ближнього і жертовне служіння.

Можливо, саме вам не зайве буде згадати слова Ісуса Христа:

“Бо хто захоче спасти свою душу, той її погубить; а хто погубить свою душу задля мене, той її врятує.” (Луки 9:24)

You may also like

Коментувати через...