Програма захисту свідків

by theOleg

Джозеф «Джо Карго» Валаккі (Joseph Valachi) був першим у багатьох моментах. Він перший підтвердив існування мафії в США, він перший дав свідчення проти мафії у суді, він перший потрапив під федеральну програму Сполучених штатів із захисту свідків.

Він дожив до “своєї” смерті у віці 67 років, незважаючи на величезну (на той час) нагороду за його голову в розмірі 100.000 доларів. Будь-який мафіозі мав пристрелити його без роздумів одразу при зустрічі.

Цього не відбулося ні з Валаккі, ні з іншими людьми, що підпали під програму захисту свідків. За майже 50 років існування програма показала неймовірно високий – 100% результат надійності. Жоден із тих, хто знаходиться під програмою, не постраждав.

В чому полягають особливості цієї програми, з чого вона складається? Ось сім ключових характеристик:

  • Свідок, а також його близькі, отримують новий будинок в безпечному місці, при необхідності – за кордоном. Фігурантам пропонується три варіанти на їх вибір.
  • Повністю нові документи для всіх учасників програми: водійські посвідчення, паспорти, мед. страховки і т.д.. Федеральний уряд гарантує відсутність проблем з будь-якою юридичною інстанцією федерального чи місцевого рівня.
  • Учасникам програми знаходять нову роботу з урахуванням освіти і навичок. Дітей влаштовують в дитячий сад, школу, коледж.
  • Учасники програми отримують матеріальну допомогу в перші кілька років. Від $ 60.000 до $ 130.000 на рік, в середньому, на людину.
  • Оформлення громадянства США резидентам.
  • Безпрецедентне заступництво з боку Служби федеральних маршалів США в питаннях контактів учасників програми і правоохоронних і судових органів на місцях.
  • При необхідності, свідкам надається допомога психолога в повній мірі.

Дві тисячі років тому Ісус сказав: “Та ви приймете силу Святого Духа, що на вас зійде, і будете Моїми свідками в Єрусалимі, у всій Юдеї та Самарії й аж до краю землі.» (Дії Апостолів 1:8, виділення моє).

Чи знаємо ми про те, що існує ще одна “програма захисту свідків”, заснована Ісусом Христом спеціально заради Його учнів?

Чи пам’ятаємо ми про те, що бути свідком Ісуса Христа значить говорити про Нього тут, на землі, поки ми живі, а також взяти активну участь в Суді Останнього Дня, коли, як писав ап.Павло, “ми будемо судити ангелів”?

Чи розуміємо ми виключну важливість кожного із нас, як свідків, у Божих очах – нашу цінність, силу нашого свідчення, навіть нашу присутність на тому чи іншому місці?

Чи розуміємо ми, що знаходимося під прискіпливою увагою невидимих та дуже недобрих очей тих самих “ангелів”, які втратили свою гідність та очікують суду, де ми свідчитимемо проти них? Їх очікування не статичне. Вони докладають зусиль, щоб “вести війну зо святими”, і, з відомих лише Богу причин, вони будуть отримувати одну перемогу за іншою.

Оглядаючись на історію християнства, може здатися, що американська федеральна програма захисту свідків працює дещо краще, ніж захист Ісусом Своїх учнів. Починаючи від Стефана, тисячі і мільйони душ стали мучениками – місіонери для племені Аука, китайські християни, багато інших. Бог не вберіг їх?

Вберіг. І дав їм особливу силу для свідчення, зберігши їх душі до того самого Останнього Дня. Ми не можемо оцінювати все з позиції земного життя. Воно важливе, особливо наше проголошення Євангелії, поки ми живі, і підтвердження Євангелії своїм власним життям. Але Писання дає підстави розуміти, що після того, як ми помремо і воскреснемо знову нас чекають завдання не менш важливі.

І саме для цих справ Бог береже наші душі. Бо так само, як в програмі захисту свідків ніхто не забирає на нове місце проживання свій старий будинок, так і ми отримаємо нове тіло, нове помешкання – для нового життя, нових завдань і нового досвіду життя з Богом.

Свідок – це той, хто говорить правду, те, що справді збулося в його житті на його очах.

Свідок – це той, хто перемагає страх, говорячи цю правду.

Свідок вірний присязі.

Свідок дорожить істиною.

Саме такі свідки потрапляють під програму захисту, яку особисто контролює Ісус Христос.

You may also like

Коментувати через...